sandleverans-1En ny sand och stensort i tre olika fraktionerhar landat hos oss. Svart Diabas från Skaraborg. Jag är såld. Vilka ytor den lämnar efter sig. För att riktigt understryka att det är gedigna material vi arbetar med – känn på den här: Bergarten Diabas har bildats genom att den kristalliserat halvvägs upp till jordskorpans övre partier. Diabasens hårdhet orsakas av en relativt hastig avkylning som resulterat i en tät och hård bergart. Här passar en ödmjuk inställning till materialet.

bordsur_diabas-1Du som hängt med vet att bordsuret är en exakt kopia av golvuret Urbild som tilverkades i en upplaga om 180 ex. Klockorna till vänster är i diabas. Den till höger är det traditionella som finns i Forsberg Forms sortimentet och är gjuten av Öresundssand. Kulören på Diabasens etsade yta vandrar från ljus antracit som på bilden till mörk antracit. Lätt etsning ger ljus yta och generös etsning ger en mörkare yta.

trycktest_betongbord-3På vagnen några bordsur som väntar på att få visare och bli klara. Än så länge går dessa gjutningar som test och ska utvärderas. Jag hoppas att det håller hela vägen ut och att du får se materialet hos Forsberg Form. Håll tummarna.