bordsur i betongSå var det äntligen dags för lansering av bordsuren och för ett svart golvur. Bilder på Tidvis vägg svart kommer i nästa inlägg. Fotograf Jörgen Hinder och jag plåtade den 4 Oktober och att lansering inte sker förrän två månader senare är ett rekord. Ett dåligt sådant. Lång väntetid på webadministratören som skulle uppdatera hemsidan gav 4 veckor extra väntan. Nu är dom i alla fall här och det är kul med intresset för dom. Du som läst bloggen under hösten och sommaren har ju följt processen från valet av material och åtskilliga tester innan produktionen startade. Fina bilder blev det som alltid när herr Hinder är involverad. Några av dom kommer här.

bordsur i betongUrbild bordsur vit. Gjutet av svensk marmor som är två miljarder år gammal. Marmorn etsas fram och stenen tillsammans med vitcementen ger den ljusa ytan. Höjden på samtliga bordsur är 54 cm.

bordsur i betongUrbild bordsur antracit. Gjutet av svensk diabas. Även här är det stenen som tillsammans med svartpigment ger en livfull mörk yta.

bordsur i betongUrbild bordsur grå. Detta ur har funnits med i några år och är gjutet av öresundssand som pumpas upp från Öresunds botten.

bordsur i betong