svart experimentGolvuret Tidvis släpps snart i vit marmor och i antracitfärgad diabas och det är dags för dom sista finjusteringarna. Det antracitfärgade golvuret kommer också att ges en impregnering som ger en något mörkare nyans av antracit. För att testa olika kulörer till detta så plockade jag fram mörka ytprover i olika material och strukturer för att ha något att utgå ifrån. Jag hittade några prover som var intressantare än andra och som gav mig hjälp att gå vidare men lade dom snart åt sidan…

svart experiment …till förmån för dom svarta ytproverna. Dom svarta nyanserna fascinerar mig alltid. När man jämför svarta ytor med varandra så slås man av att de visar upp en fantastisk mängd nyanser. Jag tänker främst på att svart ter så olika beronde på material och struktur. Svart är inte bara svart. Svart är en magisk värld. Det finns inte heller någon annan kulör som tar upp reflektioner och högdagrar som svart gör.

svart experimentImorgon ska kulören på golvuret sättas och just nu är känslan “ju mörkare desto bättre”. Sover på saken och ser vad som händer imorgon.

svart experiment