lokalen-4All tillverkning för Forsberg Form och mina övriga projekt sköts av Mattias och mig själv på knappa 350 m2. Vi huserar i samma lokaler där jag började undersöka och bekanta mig med olika material för många år sedan. Lokalerna andas egentligen mer experimentverkstad än produktion och det är en bra miljö för att nära nya tankar och idéer. Det blir lite trångt mellan varven men med hjälp av mobila enheter så har vi ett bra flyt i både produktion och tester.

lokalen-2På dom här avvägda gjutborden tillverkar vi Forsberg Forms betongbord och även skräddarsydda betongbord och bänkskivor. Borden är plana på en halv millimeter sånär och justerade i våg. En ren dröm att lägga upp sina formar på.

lokalen-3Vi håller oss med i runda slängar 50 olika ingredienser till betongen. Sanden som är den största ingrediensen kommer dels i småsäckar och dels i ”Big bag” på ett ton. Olika sorters sand ger olika uttryck till betongen och vi använder oss av cirka tjugo stycken sandsorter. Alla är speciellt utvalda för att inte innehålla humus eller lera som kan ge fläckar i betongen.

lokalen-1Visar jag lokalerna så måste också vår kära blandare presenteras. En tvångsblandare från 1962 och en riktig trotjänare. Bättre blir dom inte. Här kör vi hälften av recepten och den bara går och går…